Call us  Contact: info@leoniestout.nl

+31-614877201

Wandeling met Tyronoe

Tyronoe, Vorst-elijke Koningin

Haar Vorst verstilt je wereld, maakt alles even bewegingloos….
Iedere ochtend kan Ze daar zomaar ineens zijn.
Met haar verstilling… met de sneeuw, met haar sterven én met haar Zachtheid…
De adem van Tyronoe is gevuld met magie…
Zij Tovert de witte randjes die glinteren in de ochtendzon.
Zij is het die de Mist kan vangen aan een blad, een zeepbel of aan een uitgebloeide bloem…
Een zo eigen verstillende schoonheid.
Tyronoe is de Vrouwe van de Hulst.

Via deze mail komt Tyronoe naar je toe….
Mocht je er niet bij zijn geweest of het nog eens zelf willen beleven nodigen we je van harte uit deze tijd voor jezelf te creëeren.
Daarom hieronder een beschrijving “hoe Amanda en ik” het bedacht hadden en hoe je dat nu voor jezelf kan betekenen…
Stel je voor dat we met elkaar nu rond het auto-altaar verzamelen, in de drukte van een van wat er op dat moment is… en het ons na een kopje thee met iets lekkers zou lukken ” het geruis, rumoer” op de achtergrond te laten…

We zouden delen over hoe we er Nu bij zouden zitten…over Tyronoe en haar verschillende kwaliteiten…Als bottenvrouw, knokig oud, heel oud, pijnlijk haast…Je zou nog een keertje kunnen luisteren naar het verhaal van “La loba” de WolfVrouw, uit de ontembare vrouw:

https://vimeo.com/284993914?ref=em-share

We zouden gaan wandelen en verzamelen op een grasheuveltje met de zon op ons gezicht..

Amanda zou vertellen over de Hulst, haar magische kwaliteiten en schoonheid…
Hulst
Hulst symboliseert rust, bezinning en leren. Volgens oude Keltische verhalen adviseerden de druïden om hulsttakken in huis te halen om daarin elfen en feeën te huisvesten die het leven voor de bewoners zouden vergemakkelijken.

Hulst symboliseert dood (winter) en wedergeboorte (lente), maar ook schoonheid, onsterfelijkheid, vrede, goedheid en gezondheid. Hulst kan gebruikt worden om een doodzieke vredig te laten inslapen. En voor vredige dromen zorgen.Het hout van de hulst wordt bij verbranding zeer heet. De houtskool werd gebruikt voor het smeden van zwaarden, messen en andere harde en scherpe gereedschappen. Voor de Kelten was de smid die dit soort gereedschappen kon smeden, een tovenaar. Mede daarom associeerde de druïden de hulst met het element vuur.

Hulst heeft de kracht om groen te blijven in de donkere tijd van het jaar, zo laat hulst ons het hele jaar rond levensenergie zien.

Hulst als medicijn versterkt het imuunsysteemNet als Tyronoe brengt ze je bij jouw essentie en helpt ze binnenlaten wat jij welkom heet en naar buiten te brengen wat voor jou ziekmakend is.



IMG_6076
Het bos in vol hulst
En dan in stilte over de open heide vlakte waar je de adem van Tyronoe in je nek kan voelen..

Je ademt in…en luistert naar de adempauze tussen de in en de uitademing en waarna je rustig de adem uitblaast..ervaar je opnieuw die pauze voordat voor je de koele lucht weer inademt…

Zo wandel je naar een Labyrinth ….Op deze plek offer je het gebrek aan warmte, alle pijn die je hebt gevoeld toen je niet trouw (kon zijn) was aan je eigen wilde, vrije ziel….je angst voor het (uit)sterven, je angst voor het leven..

Terwijl je in stilte het labyrinth betreedt…Met jouw lichtje en een teken Van de sterren..

Ergens zou je “La Loba” de bottenvrouw misschien herinneren en voorzichtig jouw zielenleed/geluid laten horen… net zo lang totdat je voelde dat de botten elkaar vonden… het bloed weer ging stromen, het vlees weer op de botten kwam en je de huis van de wolf kon voelen… 
Als je het labyrint weer uitkomt was daar voor jou een woord voor een nieuw zonnen-jaar.

Het is zooooo Tyronoe en het kan allemaal ook op jouw eigen plek in de natuur..Tyronoe, Morgen of air…In haar essentie is er ruimte voor leegte, voor het niets… voor de adempauze…Zij is de stilte, de herinnering, de Rust, het heldere overzicht over je leven..En in haar echtheid is zij een liefdevolle gids in de droomwereld en de reis na de dood…

Zij is het ook die de wedergeboorte initieert…. door alle rouw heen het diepe licht van jouw ziel koestert….

Voor wie het fijn vind hebben we de ervaring met Tyronoe ook in woorden opgenomen: