Call us  Contact: info@leoniestout.nl

+31-614877201

Rode Maancyclus

Een Rode Maancyclus?

Simpel gezegd menstrueren met de Volle Maan en ovuleren met de Donkere Maan, ook wel de Lilith cyclus genoemd. Daar waar de Witte Maancyclus (menstruatie met de Donkere Maan en ovulatie met de Molle maan) de ‘Eva energie’ vertegenwoordigt.

De paradoxale ervaring van een rode maancyclus brengt je in diep contact met “wat anders verborgen is”.

Zeker als je je bewust bent van dit moment en toe laat wat er zich aandient.

Soms wordt het ervaren als “de koplampen van een auto die een hert vangen, dat de weg wilde oversteken” in het donkere bos of een spreekwoordelijke vinger op de zere plek.

Wat zich in je donkerste, geheimen, binnenste afspeelt wordt ineens zichtbaar of voelbaar.

Het is die Rode Maancyclus die de ‘Lillith energie’ vertegenwoordigt.

Het ‘natuurlijke’ synchrone verloop van het Witte Maan ritme voelt als een redelijk vriendelijke, chrono-logische, fase-afwisseling van een opbouwende energie die steeds meer naar buiten gericht is tot een hoogtepunt met Volle Maan en dan weer stapsgewijs terug trekt richting Donkere Maan.

Het paradoxale verloop van de Rode cyclus (menstrueren met Volle Maan en ovuleren met Donkere Maan) voelt als een intens proces van omvorming.

Vergelijkbaar met de omvorming van de jonge vrouw die moeder werd, of het verlies van een geliefde, of het omvormingsproces van de moederfase naar de Koninginnefase (vanaf 40 naar 49 jaar).

Na deze ervaringen ben je nog steeds jezelf en toch… zooo anders!

De inzichten in de Lillith energie lijken een sterke transformerende kracht of kans te bevatten.

We schuiven met ons maandelijks bloeden vaak steeds een beetje ten opzichte van de Maan. Soms lijkt ons lijf een sprintje te willen trekken of juist even een pauze te nemen en hiermee verandert de verhouding van onze bloedcyclus tot die van de Maan.

Het brengt een extra wakkerheid als je je realiseert dat je in een rode cyclus bent gestapt.

”Aha!!! Er is weer ”binnen-werk” te doen”, of juist “o jee, ik was zo lekker naar buiten aan het knallen…, of “..er komt vast iets aan waardoor ik even pas op de plaats moet maken of bewust in het centrum van mijn storm moet gaan staan”.

De periode waarin je in een Rode Maancyclus bent is vaak korter dan die in de Witte Maancyclus (zou het drie staat tot zes zijn?).

Er staan existentiële vragen op die je eigenlijk echt niet langer kunt negeren.

Als je werkt met het BusinessOnTheMoon Model kun je hier dieper op in gaan en vooral ook ontdekken hoe je de verschillende kwaliteiten kunt oogsten, ondersteunen en verzorgen.

Post Tagged with